زکام، دغدغه رایج روزهای سرد و آلوده

ساخت وبلاگ

اگرزکاماز حرارت مزاج یا در اثر فعالیت ویروس های گرم مزاج باشد که با سوزش گلو و بینی و گرم و حرارت نزلات بینی همراه است گل یا برگ یا ریشه نیلوفر آبی برای این زکام بسیار مفید بود است .اگر زکام از سردی مزاج باشد علامتش سنگینی سر و صورت و سایر علامات سردی مزاج مانند پریدگی رنگ چهره - بی رنگ بودن ادرار و سردی حالت نزلات بینی می باشد .

زکام

زکام

زکامبیماری رایجی است که اکثر مردم به طور سرپایی به آن مبتلا شده و بهبود می یابند .بعضی از پزشکان من جمله اطبا سنتی آن را ام الامراض نامیده اند ، چون بدن را ضعیف کرده و برای ابتلا به بیماری های دیگر آماده می سازد . سرماخوردگی اصلی نوعی بیماری مجاری تنفسی است و نوع ویروسی آن با زکام های ساده غیر ویروسی فرق دارد ، در نوع ویروسیزکامچند نمونه متفاوت از ویروس ها می توانند عامل سرماخوردگی باشند . ضمنا استعداد افراد مختلف در ابتلاء به این بیماری متفاوت است به علاوه عوامل فیزیکی از خارج نظیر سرما و رطوبت و گرم و سرد شدن ناگهانی بدن و عوامل شیمیایی مانند بعضی مواد غذایی یا دارویی بدن را جهت ابتلا به سرماخوردگی آماده می سازند . مثلا زیاد خوردن غذاهای گرم و خشک یا مصرف بعضی ادویه مانند فلفل ویا بعضی از داروهای ضعیف کننده گلبول های سفید ، بدن را برای ابتلا بهزکامآماده می کنند .

درمان زکام

به گزارش بخش سلامت سایتاسان طب، گاهی در اثر برخورد هوای سرد بر سرزکامعارض می شود که میکروبی نبوده ، بلکه یک عکس العمل طبیعی است . در این صورت باید با یک حوله گرم یا کیسه آب گرم که زیاد داغ نباشد یا با خاکستر نیمگرم که در پارچه ریخته اند سر بیمار را گرم کنندو به همین طریق اگر در اثر برخورد حرارت خارجی به سر مانند آفتاب شدید یا گرمای کوره هازکامعارض شد . این نیز یک عکس العمل طبیعی و غیر میکروبی است. باید ضمن خوردن غذاهای سرد مزاج مانند آب کاسنی و آب هندوانه سرزکامرا با ریختن مایعات خنک قدری سرد نمایند و یا مقداری گشنیز را کوبیده و بر سر و پیشانی او گذارند . گاهی نیززکامهای ساده در اثر ازدیاد رطوبت مزاج است که این نیز با خوردن معجون های گرم مزاج یا مقداری گل قند زایل می گردد.

اگرزکاماز حرارت مزاج یا در اثر فعالیت ویروس های گرم مزاج باشد که با سوزش گلو و بینی و گرم و حرارت نزلات بینی همراه است گل یا برگ یا ریشه نیلوفر آبی برای این زکام بسیار مفید بود است .

برای ساختن شربت نیلوفر مقدار سی گرم نیلوفر آبی را در یک کاسه متوسط آب بجوشانند تا آب آن نصف شود، سپس صاف شود و به اب صاف شده مقدار 250 گرم شکر اضافه کنند . (اگر شکر نی باشد بهتر است) و محلول را مجددا بجوشاند تا قوام اید . شربت حاصل شربت نیلوفر نامیده می شود و آن را دو قسمت کرده نیمی صبح و نیمی دیگر را عصر میل نمایند . ( اما چنانچه از ریشه نیلوفر آبی قصد خوردن باشد باید مقدار خوراک آن یک سوم یا ثلث مقدار گل آن باشد .) مقدار خوراک از ریشه این گیاه برای بزرگسالان چهارتا ده گرم است .

اگرزکاماز سردی مزاج باشد علامتش سنگینی سر و صورت و سایر علامات سردی مزاج مانند پریدگی رنگ چهره - بی رنگ بودن ادرار و سردی حالت نزلات بینی می باشد .راه مقابله و درمان سرما زدگی

برای ساختن شربت زوفا دو مثقال زوفای خشک را با یک مثقال ریشه کرفس و یک یا دو مثقال پرسیاوشان و ده عدد انجیر در یک کاسه آب بجوشانند تا آب نصف شود . سپس جوشانده را صاف نموده به آب صاف شده مقدار دویست گرم شکر اضافه کنند و بجوشانند تا قوام اید شربت حاصل که شربت زوفا نامیده می شود یک خوراک برای بزرگسالان است.

منبع مطلبزکام: سایت آسان طب

http://asanteb.com/

انتهای خط...
ما را در سایت انتهای خط دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 6dr-fatemid بازدید : 173 تاريخ : سه شنبه 9 آذر 1395 ساعت: 22:36